12 Ekim 2013 Cumartesi

Sanalda oyun dünyasi



İnternetin yaygın bir şekilde kullanılması bir çok alanda değişime ve gelişmeye sebep olmuştur. Bu alanlardan bir tanesi de kuşkusuz flash oyunlar sektörüdür. “Flash Player” adlı alt yapı sayesinde, progmcılar işin içine hayal güçlerini de katarak birbirinden farklı ve güzel çocuk oyunları üretirler. 90’ lı yılların en vazgeçilmez ve en çok oyunlarından olan mario oyunları, bilgisayar oyunu denince akla ilk gelen oyunlardan olan savaş oyunları bunlardan sadece bir kaçıdır.
Peki flash oyunlarını bu kadar yaygın hale getiren durum nedir? Bu soruya verebileceğimiz en iyi ve en geçerli cevap flash oyunlarının çocukların ruh sağlığını etkileyecek olumsuz sahne ve bölümleri içermemesidir. Birçok flash oyunun çocukların zihinsel ve kinestetik becerilerinin gelişmesinde katkıda bulunduğu da bir gerçektir. Özellikle de boyama, resim yapma, gibi oyunlar sayesinde çocuklar temel bilgiler arasında yer alan renkler, sayılar gibi kavramları oynarken eğlenerek öğrenebilirler.
Flash oyunlarının yaygınlaşmasına katkıda bulunan bir diğer durumda, indirilmeden ve herhangi bir teknik bilgiye gerek kalmadan oynanabilir olmasıdır. Şimdiden flash oyun oynayan herkese iyi eğlenceler dileriz…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder