11 Ekim 2013 Cuma

Eksi Sözlük Hesapları



İnternetin yeni yeni hayatımıza girdiği günlerde, en büyük mottosuydu “Bilgiye ulaşabilmek.” Gerçekten de insanlar internet sayesinde daha önceleri ciltlerce ansiklopedilerden edinebildikleri bilgileri birkaç tıklama ile edinebilir oldular.
Ancak internetin salt bilgi kaynağı olmadığı, bu bilgilerin tıpkı ansiklopedilerin yazarları tarafından hazırlanması gibi bir kısım insanlar tarafından girilmesi gerektiği internet teknolojileri geliştikçe daha fazla göz önüne gelmeye başladı. İşte bu durumu 1999 yılında fark eden Sedat Kapanoğlu adlı bir webmaster “Ekşi Sözlük” fikrini ortaya attı, hem de çok manidar bir sloganla: “Kutsal Bilgi Kaynağı”
Ekşi Sözlük format olarak, bir kelime ya da kavramın üyeler tarafından tanımlanması ile işleyen bir sitedir. Herkes bahsi geçen kavram hakkında kendi bildiklerini, ya da bilmediklerini istediği gibi aktarabilir. Burada herhangi bir kısıtlama yoktur, bilginin doğruluğunu araştırmak kullanıcının görevidir.
Site, ilk kurulduğu andan itibaren her yıl daha da büyüdü ve Türkiye gündeminin izlendiği, Türkiye gündemini yönlendiren bir site halini aldı. Artık insanlar bir konu hakkında kamuoyunun ne düşündüğünü anlamak istediklerinde bu siteyi ziyaret ediyorlar.
Hâl böyle olunca Ekşi Sözlük hesaplarına karşı olulan yoğun bir istek söz konusu. Bu isteklere yetişebilmek için insanlar ekşi sözlük yazarlığı satmaya başlıyorlar. Müşterilerin yoğun bir şekilde satılık ekşi sözlük hesabı araması ise cabası.
Ayrıca Ekşi Sözlük, geçtiğimiz aylarda yeni bir tasarıma ve versiyona geçti. Henüz beta olan bu sürüm kullanıcılar tarafından pek beğenilmese de, artık eskide kalan teknolojinin yerini yenisinin alması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder