11 Ekim 2013 Cuma

Akilli telefon alirken nelere dikkat edilmeli?



Akıllı telefon günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline geldi. Son zamanlarda özellikle yeni kuşağın tamamen akıllı telefonlarla teknolojiyle buluştuğu görülüyor. Teknolojini Mobil alanda ilerlemeye başlaması ve diğer alanlardaki ilerlemenin mobil alanın gerisinde kalması bunun en büyük nedeni...

Artık siz de bir akıllı telefon satın almam gerekiyor diye düşünüyorsanız öncelikle cevabını bilmeniz gereken soru "Akıllı telefonumun hangi ihtiyacıma cevap vermesini bekliyorum" olacaktır.

Akıllı telefonlar birçok özelliği, gereke online ortama bağlı oluşu, gerek kamera özellikleri, yüklenen uygulamalar gibi nedenlerle birçok ihtiyaca tek çözüm sunabilen teknoloj harikaları olarak nitelendirilebilir. Bir akıllı telefon sizin için hm fotoğraf makinası, hem bilgisayar, hem sizin postalarınızı kontrol edebilecek bir sekreter. Hem not defteri, hem kimlik, hem müzik çalar, hem arşivlerinizi sakladığınız harddiskiniz olabilir.

Akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle sıralanabilir:
1. Telefon ağırlığı ve ebatları kolaylıkla taşınabilecek büyüklükte mi ? Ya da aksine istenildiği kada büyük mü? (Kişisel beklentiye göre değişebilir)
2. Telefonun bataryası kaç gün veya saat boyunca şarj edilmeden açık kalıyor(Bunun 3g açık, Bekleme süresi, konuşma süresi gibi detayları var)
3. Telefonun yazılımı beni kısıtlıyor mu yada tam koruyor mu? (İşletim sistemi tercihi)
4. Telefonun kamerası istediğim kalitede mi? (İyi fotograf çekmeli? Ya da bu kadar kaliteli fotoğraf çeksem ne olur?)
5. Telefonun markasının arıza durumlarında teknik destek imkanları nasıl?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder