11 Ekim 2013 Cuma

Anne Sutunun Faydaları



Tam 9 ay boyunca, sabırsızlıkla beklediğimiz yavrumuzun sağlığı için anne sütünün önemini biliyoruz arkadaşlarım. Oysa ki sadece bebeğimiz için değil faydası, biz emziren anneler için de bir çok faydası var.
Tüm dünyada bebek beslenmesinin asıl kaynağı, ‘anne sütü’ olarak kabul ediliyor. bu nedenle, anne sütünün faydaları ve verilmesini teşvik etmek amacıyla ‘bebek dostu hastane’ uygulaması doğdu ve yaygınlaştı. bu anlayışa bakarak bebeğin doğar doğmaz anne sütü emmesi ve ikinci 6 ayda ancak anne sütü verilmesi gerektiğini hatırlatan vkv amerikan hastanesi yenidoğan kesif dikkat ünitesi şefi dr. gülnihal şarman, ancak anne sütü alan bebekler şimdi süratli büyüdüğünden bu bebekler amacıyla evren sağlık örgütü’nün öncülüğünde taze büyüme eğrileri çizilmeye başlandığını söylüyor. dr. şarman, emzirmenin bebeğe ve anneye yararlarını söyledi.
Anne sütü bebeği hangi hastalıklardan korur?
anne sütünün içerdiği maddelerin o kadar değişik yararları çıkıyor ki ona eşdeğer bir mahsul şimdi yaratılmış değil. örneğin taze araştırmalarda bulunan taze maddelerden ‘oligosakaritler’ denilen küçük şeker cisimcikleri, bağırsaklardaki müdafaa mekanizmasını artırıyor. gene nükleotitler denen maddeler de bağırsaklardaki lokal bağışıklığı artırıyor. bu özel maddeler, bebeklerin enfeksiyona en aşikar yerleri olan bağırsaklarını bağışık kılıyor. o nedenle emzirilen bebekler, sürgün olmuyor. anne sütünün zekâyı artırıcı etkisi var mı?
sadece anne sütünü vermekten gelmiyor bu etki. bebeğin emzirildiği sırada annesiyle bakışıyor olması, onunla devamlı iletişim halinde bulunması da zekâ amacıyla mühim. anne sütünün içinde bulunan maddelerden biri, bebeklerin ikinci 4 ayında retina bölümünün görme keskinliğini artırıyor. görme keskinliği, zekânın çok mühim bir kısmını oluşmasını sağlar. çalışmalara bakarak, anne sütü alan bebeklerde ıQ’nun şimdi üstün olduğu görülüyor.
Emzirmenin anneye faydaları nelerdir?
altı ay ancak anne sütü verip sonra bir.5 – 2 yaşına kadar emziren kadınlar meme kanserinden şimdi eksiksiz korunmuş oluyor. gene bu annelerin rahim kanserinden korunmuş olduğu düşünülüyor. başkaca çalışan kadınlar amacıyla çok mühim olan, doğum sonrası rahmin şimdi süratli toparlanmasını, bir hafta içinde kanamaların çok şimdi eksik olmasını sağlıyor. o nedenle bu anneler şimdi eksik anemik oluyor yani şimdi eksik kansızlık çekiyorlar. şimdi eksik kansızlığı olan annenin de doğal olarak şimdi fazla enerjisi oluyor. emzirmek ikinci aylarda süratli kilo kaybına neden istek. bebek aşağı yukarı 2 haftalık olduktan sonra emzirme, günde orta 500 kalori harcatır.
Daha detayli bilgiler icin sayfamizda arastirma yapmaniz yeterli olucaktir.
Bebeklerle ilgili bir bilgiyi aramaya baslamadan once ilk once www.bebektv.com adresine goz atmaniz gerekebilir. Anne ve bebek iliskisi, bebek bakimi , bebek hastaliklari, bebekler hakkinda bulabileceginiz genel bilgiler ve videolar ile size cok genis bir yelpaze sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder