13 Ekim 2013 Pazar

SAMSUNG GALAXY S4 vs NOKIA LUMIA 925



Genel olarak, Samsung Galaxy S4 ve Nokia Lumia 925 akıllı telefonlarına baktığımızda, Galaxy S4’ün daha üstün özellikleri olduğu görülüyor. Yine de Lumia 925’in de 12 kadar üstün özelliği var. Bu iki telefon arasında kaldıysanız, bu yazı tam size göre. İki teknoloji harikasını karşılaştırarak, önem verdiğiniz özelliklere hangisinde daha çok bulunuyorsa, o akıllı telefonu tercih etmeniz önerilir.

Samsung Galaxy S4’ün Nokia Lumia 925’e göre üstün özellikleri;

Galaxy S4, çok daha fazla uygulamaya sahip ve bunun yanında 2600 mAH bataryası ile de pil gücü çok daha fazla. Ne yazık ki Lumia 925’in pil gücü sadece 200 mAH. Ayrıca BlueTooth 4.0 sürümünü bulunduruyor. 3.0 sürümüne göre daha fazla hız ve başarı elde ediyorsunuz. Ayrıca bulundurduğu harici bellek yuvası ile çok masraf yapmadan hafızayı oldukça arttırabiliyorsunuz. Ön kamerası ise 1.2 MP’ye göre 2 MP ile çok daha başarılı. Dahili HDR modu sayesinde, otomatik olarak çok daha güzel resimler çekebiliyorsunuz. 8.7 MP’ye göre 13 MP ile de % 49.43 daha fazla megapikseli size sunuyor. Ayrıca % 32.04 daha fazla piksel yoğunluğuna sahip. Bu sayede görüntüleriniz çok daha canlı ve güzel.

Lumia 925’de 1 GB olan RAM, Galaxy S4’de 2 GB ve bu sayede performans kaliteniz çok daha yüksek oluyor. Çıkarılabilir pil özelliği de çok büyük avantaj sağlıyor. Bu sayede, pilinizin arızalanması ya da kırılması durumunda, sorunu kolay ve daha az masrafla çözebiliyorsunuz. 5 inçlik ekranı, 4.5 inçlik ekrana göre daha büyük ve daha zevkli bir kullanım sağlıyor. 0.60 mm daha ince, 9 gram daha hafif ve 0.80 mm daha dar bir akıllı telefon. Word Wrap özelliği ise teknoloji meraklıları tarafından oldukça beğeniliyor. Bu özelliği sayesinde, web tarayıcınızda yakınlaştırma yaptığınızda, yazıları kaydırma yapmadan rahatlıkla okuyabiliyorsunuz. İnternetten çok araştırma yapan kullanıcılar için düşünülmüş harika bir özellik.

Nokia Lumia 925’in Samsun Galaxy S4’e göre üstün özellikleri;

Bulundurduğu özel kamera ile çok daha rahat çekim yapmanız sağlanıyor. İşletim sistemi tedarikçisi sayesinde, üretici ya da network sağlayıcısının güncellemeyi piyasaya sürmesini beklemiyorsunuz bile. Çünkü bu özelliği sayesinde, direkt olarak güncellemeniz yapılıyor. IPS paneli sayesinde, yavaş tepki süreleri, küçük görüş açıları ve düşük kaliteli renkler engelleniyor. 3200 ISO ile 4 katı daha fazla ışık duyarlılığına sahip oluyorsunuz. Böylece, daha fazla ışık yakalayarak, bulanıklıkları daha rahat engellemiş oluyorsunuz. Az ışıklı ortamlarda bile harika fotoğraflar çekmenizi sağlayabiliyor. Optik görüntü düzenleyicisi özelliği ile de fotoğraflarınızdaki herhangi bir hareketlilik veya bozukluk engelleniyor. İki aşamalı deklanşörü sayesinde de daha profesyonel fotoğraf çekim keyfini size sunuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder