27 Aralık 2013 Cuma

Başbakan Erdoğan Sakarya da konuştu



HSYK'nın 'adli kolluk' çıkışını değerlendiren Başbakan, "Başsavcı, savcının neler yaptığını açıkladı. HSKY da suç işledi. Adli kollukla ilgili, onlar o davanın sürdüğü esnada bir açıklama yaptılar. Anayasanın 138. maddesine aykırı hareket ettiler. HSYK'yı kim yargılayacak. Böyle bir yetkim olsa anında yargılayacağım. İşte bunları da millet yargılayacak. Ya millet ya zillet." dedi.

Erdoğan'dan adliye önünde bildiri dağıtan savcıya tepki - izle


İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI
''2002 yılında Türkiye bütçesinin yüzde 45'ini faiz ödemesine ayırıyordu. Şu anda bütçesinin yüzde 13'ünü faiz demelerine ayırıyor.

Bu tasarruf ettiğimiz parayla yollar inşa ettik. Cumhuriyet tarihinde 78 senede yapılamayan yollar yapılıyor. Nasıl oluyor bu projeler, işte bu parayla. Önceden yüksek faiz alanlar, şimdi eski kazançlarını kaybetmiş oldu.

FIRSATÇILAR RAHATSIZ OLDU
Başarının tek sırrı insandır. Niye insandır. Çünkü bu saydıklarımız, emek istihdam, tüketim, üretim.. Hepsi insanın türevidir. İnsan yoksa bunlar olabilir mi? Öyleyse yatırımı yapmamız gereken insandır. Orada kaliteyi artırmamız gerekiyor. O yüzden Sakarya Üniversitesi'nin başarıları geleceğe yönelik çok farklı bir nesli yetiştirmek suretiyle ülkemizin yarınlarını aydınlatacaktır. Tüm bu olumlu gelişmeler, olumsuzluktan kazanç sağlayanları, fırsatçıları, rahatsız etmiştir.

Türkiye 30 yıldır terörle mücadele ediyor. Her gün acılar yaşadık. Her gün istişareler yaptık, nasıl bitiririz diye. Biz çözüm sürecini harekete geçirene kadar terör malesef bitmedi.

LİBYA'DA 22 MİLYON SİLAH VAR
Dün Libyalı bir dostum yanımdaydı. Gece dertleştik uzun uzun. Şu an Libya'da 22 milyon silah var dedi. Ordunun dışında bu, halkta olan silah. Libya'nın nüfusu 6 milyon halbuki. Bu ne demektir. Libya büyük bir tehdit altında demektir. Orada fitilin ateşlenmesiyle, birçok şeyi tamamiyle kaybedebilirler.

İKİ SEÇENEK VAR
Önümüzde çok net olarak iki seçenek var. Ya eski Türkiye devam edecek. Birileri kazanacak. Ya da Yeni Türkiye kurulacak, Türkiye kazanacak, işte o birileri kaybedecek. Eski Türkiye ile devam edersek az çok nelerin olacağını tahmin edebiliyoruz. Eski Türkiye yüksek faiz, yüksek enflasyon anlamına geliyor. Eski Türkiye yeniden yasaklarla, baskılarla, yolsuzlukla acziyetle yola devam etmek anlamına geliyor. Eski Türkiye, ideali olmayan, boynu büyük bir halde itibarı zedelenmiş bir şekilde dünya sahnesinde yer almak anlamına geliyor. Eski Türkiye gündemi belirlenen bir Türkiye'dir. Ama yeni Türkiye gündem belirleyen bir Türkiye'dir.

OPERASYONLAR YENİ TÜRKİYE'Yİ ENGELLEMEK İÇİN
Yolsuzluğa bulaşmış olan varsa bunlar ortaya zaten çıkar. Yetimin malını birileri sövüşlüyorsa, hesabı önce biz sorarız. Ancak iftira at, tutmazsa iz bırakır mantığı ile olmayan şeyleri olmuş gibi gösterenleri de ifşa etmek bizim görevimizdir.

HSYK'YI MİLLET YARGILAYACAK
Başsavcı, savcının neler yaptığını açıkladı. HSKY da suç işledi. Adli kollukla ilgili, onlar o davanın sürdüğü esnada bir açıklama yaptılar. Anayasanın 138. maddesine aykırı hareket ettiler. HSYK'yı kim yargılayacak. Böyle bir yetkim olsa anında yargılayacağım. İşte bunları da millet yargılayacak. Ya millet ya zillet.

ADALETİN YÜZ KARASIDIR YÜZ KARASI
Olmamış şeyler varmış gibi gösterilirse... Örneğin Enerji Bakanlığımızda falanca şeyler termik santraller için verildi diyorsun. Daha ihalesi yapılmadı. Neye göre bunu yazıyorsun. Bir savcı, adliyenin önünde basın mensuplarına bildiri dağıtır mı? Böyle bir şey olabilİri mi? Böyle bir savcı bizim için adaletin yüz karasıdır. Sen nasıl böyle bir şey yapabilirsin. Sen nasıl adalet sarayının önünde bildiri dağıtırsın. Demek sende bazı esintiler var. Milletim tabii ki kararını verecektir. Buradan suç duyurusu yapıyorum, HSYK sen bu zatla ilgili ne yapacaksın.

YENİ TÜRKİYE'DE EGEMENLİK MİLLETİNDİR
Biz hem yasama hem yürütmeyiz. Egemenlik kayıtsız şartsız yargının değildir. Yargı böyle diyorsa bunu da bilelim. Yeni Türkiye'de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Dünyada itibarı olan her zaman hakkı savunan bir ülke olmak için yeni Türkiye diyoruz.

SON BİR TAARRUZ YAPIYORLAR
Eski Türkiye'nin siyaseti yeni Türkiye karşısında direniyor. Eski Türkiye'den rant devşirenler yeni Türkiye karşısında direniyor. Hem içeride hem dışarıdan saldırıyorlar. Son bir taarruz yapıyorlar. Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle yerle yeksan edip, eski Türkiye'nin kapısını tamamen kapatacağız. 11 yıldır bu ülkenin istikametini millet çiziyor.

SON SALDIRIDA TCDD VAR
Faiz lobisi, terör lobisi kaybedecek, Türkiye ekonomisi kazanacak. İnşallah istikrar ve güven zemini gelişecek. Bakın son saldırıda demiryolu var. Niye, yüksek hızlı treni yaptık ya ondan. Onlar bizi hala kara trenle gidip gelen, 3. sınıf vatandaş olarak görmek istiyorlar. Onun için çılgına döndüler. Orayı hemen öne sürdüler.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder